Premijer Plenković u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U Majdanu, na izvoru rijeke Jadro kod Solina, u utorak su svečano otvoreni radovi na uređenju napuštenog tupinoloma, vrijedni 5,4 milijuna kuna, što je prva faza projekta "Jadro izvor života". Svečanosti je nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Prva je to faza radova na projektu "Jadro izvor života", ukupne vrijednosti oko 24 i pol mlijuna kuna, od čega je 80 posto financirano iz europskih fondova.Premijer je zatim otišao u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, gdje je pratio vježbu "Sigurnost 19" čiji se terenski dio održavao u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

U Zagvozdu, mjestu u imotskoj krajini, otvorena je dnevna bolnica opremljena uređajima za specijalističke preglede u koju je, po riječima ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića, do sada uloženo pet milijuna kuna, a očekuje se ulaganje još četiri milijuna.

Podružnica KBC-a Split smještena je nedaleko od čvora autoceste A1 i tunela Sveti Ilija, koji spajaju autocestu i more, i nalazi se na strateškom mjestu kojem gravitira preko 100.000 ljudi iz Imotske krajine, Makarskog primorja i Vrgorca.

Poslijepodne će u Splitu nazočiti svečanosti u povodu početka rekonstrukcije bivšeg Omladinskog hostela doma Spinut koji će postati Inkubator za visoke tehnologije splitskog Sveučilišta. Premijer će otići i na gradilište studentskog doma "Bruno Bušić", a navečer će pružiti potporu akciji Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" na splitskoj Rivi.