Zagreb: Policajci u civilu svladali osumnjičenog za pokušaj ubojstva

U zagrebačkom naselju Dugave, u Čalogovićevoj ulici, sinoć oko 21.50 dogodio se pokušaj ubojstva vatrenim oružjem. Uhićen je osumnjičeni za pokušaj ubojstva.

Četrdesetogodišnjak se kretao nogostupom u Čalogovićevoj ulici kada je u njegovu smjeru iz vatrenog oružja 26-godišnjak ispalio više hitaca, stoji među ostalim u priopćenju policije.

Nakon toga 40-godišnjak je ostao u Čalogovićevoj ulici dok je osumnjičeni počeo bježati prema Vatikanskoj ulici. Da se nešto događa uočila su dva policijska službenika koja su se zatekla u blizini, a koji su bili izvan službe i u civilu. Oni su s namjerom uhićenja počinitelja potrčali za njim Vatikanskom ulicom, u isto vrijeme izdali naredbu da se zaustavi, na što se on oglušio i u bijegu odbacio vatreno oružje. Odmah potom uspjeli su ga sustići na zelenoj površini gdje je on nastavio pružati otpor te su ga u daljnjem bijegu spriječili tjelesnom snagom, o svemu obavijestili kolege na 192, koji su odmah po dolasku nad osumnjičenikom uporabili sredstva prisile, odnosno sredstva za vezivanje s ciljem svladavanja daljnjeg otpora.

Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, vatreno oružje pronađeno je na mjestu događaja, a ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb, navodi policija.