Čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge

"Budi primjer! Budi pokretač!" slogan je manifestacije "Hrvatska volontira" koja se održava već devetu godinu diljem zemlje. Do ove subote bit će organizirano 240 različitih aktivnosti u koje će se uključiti više od 4 tisuće volontera.

Mia Rakarić volontira od 18. godine. Došla je u Dom za starije osobe Centar kako bi pripremila doručak, a poslije pomogla urediti vrt za korisnike.

- Nisam tip osobe koji voli sjediti doma i ljenčari, tako da je volontiranje bilo nešto što ispunjava mene, a ujedno i pomažem nekom drugom, istaknula je Mia.

- Ja sam pomagala drugima, a sada drugi pomažu meni. I to ide u krug, rekla je Vesna Boštar, korisnica doma.

Dobru volju pokazali su i najmlađi volonteri društva "Naša djeca" iz Zaboka. Pjesmom su podignuli atmosferu.

Ponosni su autori i izvođači  prve himne o volontiranju. Kažu, pomoć se ne može kupiti novcem.

- Ja doma imam susjedu koja je stara, živi sama pa joj odem u trgovinu, govori Helena Ban, volonterka.

Svake godine u manifestaciju se uključuje sve više građana.

- U školama se volontira, osnovnim, srednjim. U posljednjih deset godina dogodio se veliki pomak, ono što sada imamo je to da su i tvrtke počele volontirati, tj. zaposlenici tvrtki, ističe Jela Prgić Znika, iz Volonterskog centra Zagreb.

- Lijepo je družiti se i utjecati na mladež da se posvete volontiranju, a i mi ostali, naglašava Jelena Hrvoj, korisnica doma.

Sloganom ovogodišnje manifestacije „Volontiramo, dakle gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti" naglašavaju da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge.