Emotivno obraćanje Davora Bernardića

Objavljeni su prvi privremeni rezultati izbora za Europski parlament.  Na temelju 95,91% obrađenih redovnih biračkih mjesta SDP je osvojio 18,54% glasova. Preračunato u mandate, to znači 4 mandata (Biljana Borzan, Tonino Picula, Predrag Fred Matić i Romana Jerković).

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zahvalio je pojedinačno kandidatima s liste, kao i ostalim članovima SDP-a, kako kaže na izvrsno odrađenom poslu. To je naš zajednički uspjeh, rekao je Bernardić. Zahvalio je i simpatizerima, volonterima, te svima koji su izašli na birališta i glasovali.

- Pokazali ste odgovornost, odlučivali ste o sudbini naše zemlje u Europskoj uniji. Posebno se moram zahvaliti svim građanima naše zemlje koji su dali povjerenje našoj listi, koji su dali glas ta za ravnopravnu Hrvatsku, za SDP, svima koji ste porepoznali našu borbu za čovjeka. Puno je posla pred nama, no ono što smo napravili danas je najava toliko potrebnih promjena u Hrvatskoj. Neću i ne smijem zaboraviti kome zasluge za ovaj uspjeh pripadaju, pripadaju vama, vi ste se izborili, napravili ste to zato jer ste svjesni trenutka u kojem se nalazi naša zemlja. Danas je puno naših ljudi bez  posla, neki za svoj rad ne dobijaju plaću, neki ne mogu plaćati najam i režije, neki žive na rubu siromaštva i zato najavljujem da nećemo odustati od borbe za povećanje plaća i mirovina u Hrvatskoj - poručio je između ostalog.

Pogledajte cijeli govor: