Mamić: Nema pravnih elemenata za izručenje Hrvatskoj

Bivši Dinamov čelnik Zdravko Mamić iznenada je otkazao održavanje konferencije za novinare najavljene za ponedjeljak u Međugorju objašnjavajući kako bi time sebe doveo u poziciju da mu odvjetnik Veljko Miljević više ne bio bio branitelj.

-
Zbog savjeta i pritiska mojeg odvjetnika Veljka Miljevića, koji bi mi u slučaju održavanja press konferencije otkazao punomoć i prestao biti braniteljem, otkazujem sutrašnje obraćanje javnosti, napisao je Zdravko Mamić u očitovanju na Facebooku. Pojasnio je da je otkazao konferenciju za novinare u hotelu Villa Regina u Međugorju zbog pravnih bitaka koje su pred njim. 

S obzirom na veliko poštovanje prema radu odvjetnika Miljevića i pravne bitke koje su pred nama, odlučio sam njegovo mišljenje uvažiti i još jednom se ispričati medijima, napisao je Mamić. 

Nakon odluke Vrhovnog suda RH koji je odbio zahtjev za izuzeće sudskog vijeća, Županijski sud u Osijeku potvrdio je drugu optužnicu te raspisao tjeralicu za Zdravkom Mamićem jer je navodno oštetio ovaj klub. Iz ovoga suda za sutra su najavili da će dokumentaciju dostaviti Ministarstvu pravosuđa RH radi pokretanja postupka izručenja iz BiH. 

Mamić je u izjavama za medije izrazio uvjerenje da ga BiH neće izručiti Hrvatskoj unatoč tomu što između dviju država postoji ugovor o izručenju državljana. 

- Ugledni bosanskohercegovački i hrvatski odvjetnici uvjerili su me da nema pravnih elemenata za moje izručenje Hrvatskoj. Stajališta tih poznatih odvjetnika također sam dobio i u pravnim mišljenjima koje su mi dali mnogi profesori pravne struke, među kojima je i profesor Derenčinović, šef Katedre za kazneno pravo u Zagrebu, kazao je Mamić.