Labirint: Investitorica ostala bez zemljišta i novca

Kao modna dizajnerica živjela je i radila u cijelome svijetu. Poželjela je investirati u Hrvatskoj... uložila je u kupnju zemljišta na Pagu više od milijun eura, a onda ostala bez zemljišta i bez novca... A sve to u skladu sa zakonom, i pritom nitko nije odgovoran.

Prije deset godina Rajku Stošić, koja je odrasla u Ražancu pokraj Zadra, srce je odvelo na Pag. Svoju teško stečenu životnu ušteđevinu zajedno s talijanskim poslovnim partnerom odlučila je investirati baš tu. Na javnom natječaju kupili su građevinsku česticu površine gotovo 20.000  četvornih metara u naselju Košljun. Željeli su graditi hotele sa sadržajem.

Zemljište vrijedno malo više od milijun eura platili su odmah. Upisali se u zemljišne knjige i katastar i tako postali vlasnici. Šest mjeseci poslije, s geodetom, došli su na zemlju kako bi ogradili prostor. Prilikom izmjere uočili su prvi problem.

Parceli je falilo 1200 metara. Po odgovor su otišli kod tadašnjeg i sadašnjeg gradonačenika Paga, Ante Fabijanića.

- Pitali smo ga objašnjenje zašto fali 12000 metara kvadratni a to je najljepši dio ove parcele, dio izlaz na more kojeg ja sigurno ne bih kupila ovaj teren da nije bilo onog komada, najzanimljiviji je taj komad bio - kaže Stošić i dodaje:

- Geodet je bio jako uzbuđen rekao mu je - ne brini ništa, to ćemo srediti, ona će imati svoj teren nemojte paniku stvarati to ćemo srediti.

Uskoro će se pokazati da je nestanak 1200 četvornih metara zanemariv problem. Jer otvorit će im se puno veći. Pojavio se gospodin koji je objasnio da teren pripada Hrvatskim šumama.

Rajka je opet je krenula prema gradu Pagu, nadajući se da Hrvatske šume nisu u pravu...

Tražili smo odgovore, pogledajte što smo doznali...