Novo vježbalište za Tigrove

U vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi - Croatia u Zagrebu održan je sportski dan pripadnika Hrvatske vojske. Tom prigodom otvorena su nova vježbališta za vojnike.

Idealno vrijeme za dan posvećen sportu u vojarni Tigrova u Novom Zagrebu. Vojnici su za vježbanje dobili novu tartansku stazu i teretanu.

- Sadrži sve moguće oblike različitih kinezioloških sadržaja, od bodyweight treninga klasičnih teretana, do funkcionalnih treninga, cross fit treninga, borilačkih sportova, raznih olimpijskih dizanja na platformama i pripadajućim utezima tj. Bumperima, rekao je natporučnik Marko Antunović, časnik za kineziologiju Zapovjedništva za potporu.

Na otvorenju vježbališta bili su i vrhunski sportaši. Teretana ima sve potrebno za vrhunski trening, pa čak i ergometar, što je uočio i Martin Sinković.

- Već je sad ergometar u svakoj ozbiljnijoj teretani na svijetu postoji, tako i u ovoj. Ima sve sprave, obišao sam, pogledao. Sve što dobra teretana treba imat, može se baviti kardio, dizanje utega. MIslim da nema izlike da ne budu spremni vojnici, ističe Martin Sinković, veslač.

Korisnike dvorane motivirat će murali s likovima vrhunskih sportaša na jednoj strani i heroja iz Domovinskog rata na drugoj.

- Bez sporta nema jakog vojnika i zato puna potpora svim ovim projektima. Svi ovi projekti imaju za cilj snaženje osobnosti, karaktera Hrvatske vojske, naglasio je Damir Krstičević, ministar obrane.

Prva sljedeća prilika za suradnju bit će kada naši proslavljeni veslači dođu održati trening s vojnicima u novoj dvorani.