Grabar-Kitarović: Ne žalim zbog Vučićeva posjeta

Na predstavljanju druge knjige „Nestali u Domovinskom ratu“ predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da nije pogriješila što je u posjet zvala srbijanskog predsjednika Vučića, iako su joj zbog toga prigovarali.
- Doista žalim što nismo napravili pomak. Ispričavam se svim roditeljima, svim obiteljima zbog toga, ali činim sve što je u mojoj moći, zajedno sa svojim suradnicima, kako bismo to riješili, istaknula je predsjednica.

Odgovorima s one strane granice nadala se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kada je prije godinu i pol u posjet zvala srbijanskog predsjednika Vučića. Unatoč prigovorima, kaže da to nije bila pogreška te da bi bilo najlakše otkazati posjet da joj je motiv bio rejting.

Roditelji nestalih nemaju vremena za čekanje, ističe predsjednica, najavljujući da će to pitanje postaviti i pred Općom skupštinom UN-a.

Nakon prve knjige o nestalima Danijela Mikola i Romana Bilešić donose još 45 potresnih ispovijesti ljudi koji već više od četvrt stoljeća ne znaju gdje su njihovi najmiliji.