Stradali dječak u životnoj opasnosti

Vozač koji je sinoć kod Koprivnice izazavao prometnu nesreću u kojoj su stradala dvojica dječaka na biciklima i koji je zatim pobjegao s mjesta događaja, pronađen je i zadržan u koprivničkoj policiji. Osmogodišnjak je prošao bez ozljeda, dok je devetogodišnjak s teškim ozljedama glave u Klaićevoj bolnici u Zagrebu.

Gotovo pet sati trajala je operacija ozlijeđenog devetogodišnjeg dječaka. Završila je prije malo više od jednog sata. Bio je podvrgnut složenom zahvatu zbog krvarenja u mozgu. Nakon operacie stanje mu je stabilno ali je i dalje životno ugrožen, doznaje se od ravnatelja Klinike Gorana Roića.

- Idući sati i dani pokazat će daljnji tijek bolesti. Nadamo se najboljem, ali preuranjeno je za definitivne prognoze u ovom trenutku - izjavio je Roić i objasnio kako je operativni zahvat protekao dobro ali je bio vrlo zahtjevan i dugotrajan s obzirom na vrstu i težinu ozlijede te je trajao pet sati. Zaustavljeno je krvarenje u mozgu i uklonjen hematom a time i pritisak na moždane strukture te se dječak nalazi na respiratoru na mehaničkoj ventilaciji.

Mlađi je dječak prošao bez ozljeda. Devetogodišnjaku je prvi u pomoć pritekao mještanin ispred čije se kuće nesreća dogodila.

Nesreća se dogodila sinoć u malome mjestu Goričko nadomak Koprivnice. U dječake na biciklima zaletio se 77-godišnjak koji je izgubio nadzor nad vozilom, prošao kroz kanal pa se vratio na prometnicu. Nije bio pod utjecajem alkohola.

Vozač je pobjegao s mjesta nesreće, no od siline udarca ispala mu je registracijska pločica pa je ubrzo pronađen. Priveden je u koprivničku policiju na ispitivanje. Sutra prije podne mogao bi biti izručen zatvorskom nadzorniku, a zatim i priveden u Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu. Kriv za počinjenje dvaju kaznenih djela - izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći.

Policija navodi da je na županijskoj cesti 2112 u smjeru Koprivničkog Ivanca vozač zbog neprilagođene brzine sletio u južni odvodni kanal. Potom se vratio na kolnik te u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario najprije jednog pa drugog dječaka na biciklima. Zatim je vozač sletio u sjeverni odvodni kanal, vratio se na kolnik i bez zaustavljanja se udaljio s mjesta nesreće. Dječaci su se kretali nepropisnom sjevernom prometnom trakom bez zaštitnih kaciga. Prilikom naleta vozila oba dječaka su pala u sjeverni odvodni kanal, navodi policija.

Stjepan Šegović, susjed iz Koprivničkog Ivanca, kaže da se na tom području prebrzo vozi.