Povećani koeficijenti za stručnjake koji rade s djecom s teškoćama u razvoju

Stručnjacima edukacijsko-rehabilitacijskog profila, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima u školama/ustanovama u kojima se izvode programi za djecu s teškoćama u razvoju Vlada je u četvrtak uredbom povećala koeficijente složenosti poslova.

Koeficijenti za zaposlenike u sustavu odgoja i obrazovanja, propisani Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, nisu mijenjani od 2014. godine, navela je na sjednici Vlade državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak.

S obzirom da se ustanove za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju nalaze u sustavu dva ministarstva - Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, i da postoje razlike u koeficijentima, usklađuju se koeficijenti radnih mjesta za učitelje, nastavnike i stručne suradnike koji rade u školama/ustanovama samo za učenike s teškoćama u razvoju s koeficijentima za iste poslove u ustanovama socijalne skrbi.

Isto tako, navela je Ramljak, propisuje se veći koeficijent učiteljima razredne ili predmetne nastave i stručnim suradnicima koji rade u školama/ustanovama u kojima su samo programi za učenike s teškoćama u razvoju, a koji trenutno imaju isti koeficijent kao učitelji i stručni suradnici u školama s redovitim programima.