Uhićen i treći napadač iz Supetra

Splitska policija izvijestila je sinoć da su uhitili i treću osobu koja je sudjelovala u napadu na sezonske radnike u Supetru na Braču. Riječ je o 19-godišnjaku.

-
Uhićeni zbog sumnje da su napali više osoba u Supetru na Braču

- Riječ je o 19-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojeg je utvrđena sumnja da je zajedno s već prijavljenim 22-godišnjakom i 19-godišnjakom počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u svezi s kaznenim djelom zločina iz mržnje, te da je po dovršenom kriminalističkom istraživanju predan pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije još jedne osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u navedenom događaju", stoji u policijskom priopćenju.

Policija je već prije kazneno prijavila 22-godišnjaka i tri godine mlađeg mladića za zločin iz mržnje, a stariji je izgrednik zbog kaznenog djela nanošenja teže tjelesne ozljede od zamjenika Općinskog državnog odvjetništva dobio mjeru opreza prema kojoj se ne smije približiti na 150 metara supetarskom vatrogascu (26) kojeg je ozlijedio, dok je 19-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog zločina iz mržnje i prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru iz Zakona o suzbijanju diskriminacije.

U napadu na sezonce sudjelovalo je više osoba koji su, prema izjavama svjedoka, vikali "gdje su Srbi". Momke i djevojku su oborili na pod i cipelarili, a od većih ih je ozljeda spasio taksist. Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudili su ga svi utjecajniji političari, kao i premijer Andrej Plenković.