[VIDEO] Stiglo nevrijeme nakon toplinskog vala: Tuča kao golf loptice!

Toplinski val u Hrvatskoj zamijenilo je grmljavinsko nevrijeme - uglavnom u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom Kotaru i zapadnoj Slavoniji. U nekim dijelovima padala je i tuča - u Međimurju, Dalmatinskoj zagori, kod Sinja i na području Gospića, a kod Nove Gradiške je zabilježena pijavica. 

Pljuskova s grmljavinom bit će ih i tijekom noći. U ponedjeljak ih više ne bi trebalo biti.Popodne je jako nevrijeme zahvatilo zapad Slavonije. U okolici Novske i Okučana padala je tuča veličine golf loptice koja je oštetila i automobile. Kod Nove Gradiške pojavila se čak i pijavica, navodi Neverin.hr.

Pogledajte video koji je snimila Stela Miković Stojić:
U Zagrebu navečer je puhao jak vjetar i čula se grmljavina. Pogledajte jugozapadno nebo iznad Zagreba snimljeno oko 21 sat.Potom se nebo nad Zagrebom "otvorilo" i počeo je jaki pljusak. Snažni udari gromova i grmljavine preplašili su neke od Zagrepčana, a povremeno su se čule i sirene. Nakon nešto manje od sat vremena nevrijeme je stalo, a kiša je oslabjela. I dalje su okolicom Zagreba oko 23 sata munje parale noćno nebo.- Ovo nedjeljno poslijepodne je vrlo nestabilno u unutrašnjosti Hrvatske, tako da pljuskova ima od ranog poslijepodneva, a bit će ih posebice u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u gotovo cijeloj unutrašnjosti. I na području Gorskog kotara, središnje Hrvatske, te na području Slavonije i Baranje. Pri tom nije isključena pojava jačeg grmljavinskog nevremena, ali čisto lokalno, na manjem području, posebice u večernjim satima, najavio je nevrijeme za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.
Ranije danas nevrijeme je zahvatilo Češku, Francusku, Švicarsku i Poljsku. U Francuskoj su poginule dvije osobe.