Dolijao lažni George Clooney i njegova partnerica

Talijanski državljanin Francesco Galdelli (58), koji se lažno predstavljao kao američki glumac George Clooney da bi promovirao i prodavao odjeću, uhićen je na Tajlandu s partnericom Vanjom Goffi (45). 

Galdelli i Goffi su na crvenoj Interpolovoj tjeralici od 2013., a s obzirom na to da su dugo izbjegavali uhićenje, mnogi ih uspoređuju s poznatim američkim gangsterskim parom Bonnie i Clydeom. Holivudski glumac tužio ih je još 2010. te je svjedočio pred talijanskim sudom. Galdelli i Goffi optuženi su i za niz drugih prijevara počinjenih u Italiji.

Par je priveden u subotu ujutro u sklopu zajedničke akcije tajlandske i talijanske policije u predgrađu Pattaye, izvijestili su lokalni dužnosnici. 

- Tijekom ispitivanja Francesco je priznao da se predstavljao kao Clooney kad je započeo posao s prodajom odjeće jer je na taj način želio zavarati ljude da mu pošalju novac, izvijestila je tajlandska policija, dodajući da par na Tajlandu živi od 2014.

Galdelli je te godine bio uhićen, no uspio je pobjeći iz pritvora. Naknadna istraga, provedena po nalogu talijanskih vlasti pokazala je da mu je bijeg uspio jer je zatvorskom čuvaru platio oko 550 eura da ga odande pusti, pišu talijanski mediji.

Policija je izvijestila da su Galdelli i Goffi proteklih godina zarađivali prodajom lažnih satova branda "Rolex" preko interneta.

U međuvremenu su im istekle i vize za boravak na Tajlandu, pa će oboje biti optuženi za ilegalan boravak u toj državi, a zatim će se pokrenuti postupak njihova izručenja, izvijestila je policija.