YouTuber kupio američki gradić i preimenovao ga u Gay Hell

Zvijezda YouTubea Elijah Daniel kupio je gradić Hell i preimenovao ga u Gay Hell, dopustivši da se vijore samo zastave duginih boja u znak protesta protiv odluke predsjednika Donalda Trumpa da američkim ambasadama zabrani da izvjese zastave LGBT zajednice u Mjesecu ponosa.

Kalifornijski komičar i reper pod pseudonimom Lil Phag objavio je na Twitteru fotografiju ispred znaka na ulazu u grad s opisom "Dobrodošli u Gay Hell, histerični grad u Michiganu".

- Od danas sam vlasnik Hella u Michiganu, kupio sam cijeli grad, tvitao je s profila koji ima 600.000 pratitelja.

- Moj prvi potez kao vlasnika bila je promjena imena grada u Gay Hell, Michigan. Jedine zastave koje se smiju vijoriti su zastave LGBTQ zajednice, dodao je.

Bijela kuća nije dopustila američkim ambasadama da izvjese zastave duginih boja što je potaknulo neka izaslanstva i državne guvernere da objave fotografije ureda ukrašene zastavama i barjacima duginih boja.

Glasnogovornica glavnog državnog tajnika Mikea Pompea koji se protivi istospolnim brakovima, potvrdila je zabranu prošlog tjedna.

- Stajalište države jest da se s jarbola mogu vijoriti samo američke zastave, rekla je Morgan Ortagus na konferenciji za novinare.

Tvrtka za prodaju nekretnina Re/Max Commercial oglasila je prodaju Hella za 900.000 dolara.

Daniel je na jedan dan u 2017. postao gradonačelnik Hella i u jednoj od turističkih letaka objavio da je zabranjen ulazak heteroseksualcima.

"Želimo zabraniti dolazak u naš grad heteroseksualnim prijetnjama protiv kojih se borimo", tvitao je komičar i YouTuber.

"Heteroseksualci koji dolaze u naš grad se razmnožavaju, imaju više heteroseksualne djece koja mogu preuzeti naša zakonita gay radna mjesta (...) Hvala vam na suradnji u ovim teškim vremenima, zajedno ćemo opet učiniti Hell velikim", napisao je Daniel.