Oporba: Hrvatskoj treba dugoročno rješenje radne snage

Na današnje povećanje kvota za turizam i građevinarstvo niz reakcija saborskih zastupnika. Ponajprije oporbenih.

- Je li ovo dobro tisuću po tisuću i hoće li to biti dovoljno to u ovom trenutku nitko ne zna pa ni Vlada. Međutim, to s druge strane govori da nam treba sistemsko rješenje, dugoročno rješenje i to je ono što sada stoji pred Vladom da ponudi rješenje koje će biti dugoročnijeg karaktera, rekao je SDP-ov saborski zastupnik Branko Grčić.
- Mislim da su to vatrogasne mjere, jer s analizom onoga što imamo na zavodima za zapošljvanje i ono što treba našem gospodarstvu, se ne treba baviti u šestom mjesecu, nego u studenom i prosincu. Vlada će učiniti što mora, ali time se ne može dičiti, smatra Silvano Hrelja, saborski zastupnik HSU-a.
- Stvari su vrlo jednostavne ali za njih nema hrabrosti, treba najprije država rezati javnu potrošnju, smanjiti troškove države, smanjiti broj zaposlenih u javnoj upravi, smanjiti broj općina i gradova, ukinuti županije. S tim novcem treba rasteretiti poduzetnike, smanjiti poreznu presiju, omogućiti im da povećaju plaće, da ljudi imaju pristojne plaće za život, tvrdi saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja.