Predsjednica o svojoj kandidaturi ništa prije kolovoza

Hoće li se kandidirati za još jedan mandat, još uvijek ne otkriva predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović unatoč brojnim i svakodnevnim upitima ide li po drugi mandat na Pantovčaku.

Tim povodom danas se oglasila na svojoj Facebook stranici.

- Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, posebno strankama čiji sam kandidat bila i prije pet godina. Svaka podrška mi puno znači, objavila je predsjednica Republike Kolinda-Grabar Kitarović na Facebooku.

- Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti u Knin idem kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje, napisala je.

Podsjećamo, predsjednicu su i prije nekoliko dana u Rijeci novinari pitali hoće li se kandidirati za još jedan mandat. U međuvremenu svoju kandidaturu objavio je Zoran Milanović, a HDZ je dao potporu upravo aktualnoj predsjednici za još jedan mandat s pozivom da odabere trenutak kada će to objaviti.

Inače, u Bruxellesu je počeo dvodnevni summit Europske unije. Nakon izbora za Europski parlament šefovi država članica pregovaraju o tome tko će biti novi čelnici ključnih institucija EU-a - Europskog vijeća, Komisije i Parlamenta. Belgijski dnevnik Le Soir - navodi i hrvatskog premijera, ali i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja se dosad nije spominjala u tim kombinacijama.