Južna Philadelphia: Niz eksplozija u rafineriji

Veliki požar u rafineriji plina u Philadelphiji uzrokovao je nekoliko snažnih eksplozija. Riječ je o rafineriji Philadelphia Energy Solutions smještenoj u južnoj Philadelphiji. Buknula je golema vatra nakon niza eksplozija koje su se dogodile nedugo nakon 4 sata ujutro. Stanovnici su u šoku, tresli su se prozori, padale slike sa zidova od jačine eksplozije.









Požar se nije proširio dalje od rafinerije, rekli su vatrogasci oko 6 ujutro po lokalnom vremenu. Vlasti zasad nisu kazale ima li među radnicima ozlijeđenih.

Ceste u području požara zatvorene su kako bi se spasiocima omogućio prilaz do mjesta eksplozije te kako bi se zaštitilo vozače. Vatra se može vidjeti kilometrima daleko, a neki stanovnici južne Philadelphije kažu da su vidjeli i krhotine kako lete zrakom.

Kompleks u kojemu je planuo požar najveća je rafinerija na istočnoj obali i zapošljava oko 1000 ljudi. Mnogi stanovnici Philadelphije ga još nazivaju rafinerijom "Sunoco", iako je sada u vlasništvu Philadelphia Energy Solutionsa, partnerstva koje uključuje i Sunoco.