VIDEO: Lokaliziran požar u Grubišnom Polju

Vatrogasci u Grubišnom Polju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji saniraju posljedice požara koji je malo prije 14 sati buknuo u krugu pogona Zagrebpetrola.

Riječ je o tvrtki koja se bavi čišćenjem benzinskih crpki te odlaganjem i obradom otpadnog ulja. Iz Javne vatrogasne postrojbe Grubišnog Polja preporučuju građanima koji žive u blizini da zatvore prozore zbog gustog dima te mole sve da štedljivo raspolažu vodom kako bi vatrogasci imali dovoljno za gašenje.

- Ozlijeđenih nema, situacija je pod kontrolom, a stanovnici nisu ugroženi, izjavio je Željko Mesec, županijski vatrogasni zapovjednik.

- U Grubišnom Polju možemo još uvijek vidjeti veliki oblak dima. Na terenu su vatrogasne ekipe. Požar je lokaliziran, nije ugašen, spriječeno je da se proširi na susjednu asfaltnu bazu. Nema ozlijeđenih ako izuzmeno jednog vatrogasca koji se nadisao gustoga dima - izjavio je Michael Palijan, novinar radija Grubišno Polje.

Na terenu su vatrogasne postrojbe iz Grubišnog Polja, Daruvara, Bjelovara, Garešnice, ukupno 12 vozila i 35 vatrogasaca.