Stiglo je ljeto, Zagreb postao gradilište

Tradicionalno, tijekom ljeta Zagreb postaje veliko gradilište. Obnavljaju se mostovi i nadvožnjaci, tramvajske pruge, postavlja se novi asfalt. 

Na najvećem zagrebačkom gradilištu radi se punom parom. Sve teče prema planu, a ako se tako i nastavi, radovi na remetinečkom rotoru trebali bi biti završeni do veljače 2020. No, iako su mnogi hvalili privremenu regulaciju, ona je sada pokazala i svoje nedostatke - može podnijeti svakodnevni, gradski promet, no čim malo više vozila krene u smjeru rotora, nastaju goleme gužve kojima smo svjedočili u srijedu i četvrtak. Kolona vozila iz smjera grada prema moru izazvala je velik zastoj, pa su mnogi na cilj stizali s gotovo jedan sat zakašnjenja. Slično bi se moglo dogoditi i u utorak kada će se većina vraćati s mora.

Ali ne radi se samo na rotoru, na više od 30 zagrebačkih cesta uvedena je privremena regulacija prometa ili su potpuno zatvorene zbog radova na plinovodu, sanacije kolnika, održavanja, rekonstrukcije i slično.

Obnavlja se i Most slobode. Nakon sanacije nogostupa na zapadnoj strani, uredit će se i istočni kolnik. A počela je i rekonstrukcija nadvožnjaka na Slavonskoj aveniji iznad Držićeve. Vozačima jedino preostaje strpljenje. Da izbjegnu prometne gužve, sve više građana odlučuje se za praktično rješenje.

Gradilišta i u središtu grada. Obnavlja se tramvajska pruga u Ilici, a zbog radova na plinovodu zatvorena je Medulićeva ulica. Vrućine i visoke temperature radnicima na gradilištu u narednim će mjesecima dosta otežati posao.

Idućih nekoliko mjeseci planirani su brojni zahvati i gotovo sve važnije prometnice dobit će novi sloj asfalta, poručuju iz Grada.