USKOK radi izvide o Kuščevićevoj imovini?

Aferu oko ministra uprave Lovre Kuščevića uključio i USKOK koji provodi izvide oko posla s nekretninom u Supetru ali i ostalih dubioza oko ministrovih nekretnina, piše Jutarnji list.
Navode je u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada komentirao premijer Andrej Plenković. Kazao je kako sve ono što se događalo 2010. kad je ministar bio predmet izvida - nije rezultiralo nikakvim postupcima prema njemu kao općinskom načelniku. Upitao je odnose li se ovi natpisi na 'novi pogled na papire iz 2010. ili na nešto što se događa danas'. Ako se radi o 2010 - zašto se nije tada reagiralo?, rekao je. 


Mediji objavljuju detalje iz Kuščevićeve prošlosti među kojima posebnu pažnju pobuđuje posao s otkupom nekretnine u Supetru od vlastite tvrtke 2010., koju je 2013. prodao grupaciji Svpetrvs hoteli d.d. za 2,2 milijuna kuna. Prema pisanju portala 24 sata, Kuščević je prema poreznom rješenju, koje im je poslao za navedenu kupnju, svojoj tvrtki platio 1,044.855 kn, iz čega proizlazi da je na nekretnini u tri godine zaradio 1,2 mil. kn. Tvrtka Kuščević d.o.o. krajem 2012. otišla je u stečaj te iza sebe ostavila 1,3 mil. kn dugovanja, od čega se 0,3 mil. odnosilo na neplaćanje državi.