Policija uhitila više od 120 članova Camorre

Talijanski karabinjeri objavili su da su uhitili 126 osumnjičenih članova Camorre, mafijaške organizacije koja djeluje na području Napulja.

Uhićeni su osumnjičeni za nekoliko teških kriminalnih djela, uključujući sudjelovanje u organizaciji te u prodaji droge, utjerivanju dugova, reketarenju i pranju novca, priopćili su karabinjeri. Neki od njih uhićeni su u inozemstvu, dodala je policija, bez objašnjenja. Policija je naglasila i da je zaplijenila imovinu uhićenih vrijednu gotovo 130 milijuna eura.

Navodni mafijaši vjerojatno su članovi mafijaških obitelji Contini, Mallardo i Licciardi, a koji su članovi takozvanog "Saveza Secondigliano". Ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini na Twitteru je pozdravio uhićenja, nazvavši ih "snažnim udarcem za Savez Secondigliano" te je obećao da toj organizaciji "neće pokazati milost".

Camorra je jedna od glavnih mafijaških organizacija u Italiji, uz sicilijansku Cosa Nostru i 'Ndranghetu koje djeluju u južnoj regiji Kalabriji, a ujedno su i vodeći krijumčari kokaina u Europu.