U Rabu nema opasnosti od eksplozije plina, ali još traje sanacija

U Rabu i dalje traje sanacija nakupljenog propan-butana. Mjerenje u 6 sati i nekoliko prijepodnevnih pokazuju da se razina plina smanjuje. Još uvijek je potrebno provjetravati okna komunalne infrastrukture, kako bi nakupljeni plin izašao iz podzemlja.

Nema opasnosti od eksplozije, niti opasnosti za živote ljudi i imovinu, potvrdio je rapski gradonačelnik Nikola Grgurić. 

Iz nekoliko ulica staroga grada Raba iseljene su dvije obitelji uz još 60-ak gostiju obližnjeg hotela. Pristup uličici u kojoj je uočeno istjecanje plina duljini od stotinjak metara je i dalje onemogućen. U toj uličici dva su ugostiteljska objekta i dvije suvernirnice. 

Kujundžić: Na Rabu više nema opasnosti

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je da na Rabu, gdje je u ponedjeljak došlo do propuštanja plina propan-butana zbog oštećene instalacije jednog hotela, više nema rizika od eksplozije i požara.

- Nasreću, više nema opasnosti. Koncetracija plina je puno manja, tako da u ovom trenutku nema rizika od eksplozije i požara, rekao je Kujundžić novinarima prije sjednice Vlade. 
Upitan je li on slaba karika u slučaju rekonstrukcije Vlade, uzvratio je da će premijer Andrej Plenković odlučiti tko mu je slaba karika.