Uhićen državljanin BiH osumnjičen za napad u Parizu

Njemačka policija uhitila je bosanskog državljanina, osumnjičenog da je sudjelovao u terorističkom napadu u Parizu 2015. godine, u sklopu istrage kršenja zakona o vojnom naoružanju, objavili su tužitelji u njemačkom gradu Dresdenu.

Za bosanskim državljaninom (39) Belgija je izdala europski uhidbeni nalog, a uhićen je u Bad Duerrenbergu, južno od Hallea u istočnoj saveznoj pokrajini Saska-Anhalt. Tužitelji su rekli da uhićeni čeka izručenje. Većina terorista koji su sudjelovali u napadu u Parizu došla je iz Belgije.

Uhitila ga je specijalna jedinica njemačke savezne policije tijekom istrage o dva državljanina Bosne i Hercegovine koji su povezani s povredama zakona o vojnom naoružanju. Policijska racija, u kojoj nije pronađeno nezakonito oružje, dogodila se prije tjedan dana.

U terorističkim napadima na Pariz 13. studenog 2015. teroristi tzv. Islamske države usmrtili su 130 ljudi, uključujući i 90 osoba u koncertnoj dvorani Bataclan. Ostali napadi dogodili su se u restoranima i kafićima, a bombaši samoubojice aktivirali su i eksplozivne naprave ispred stadiona Stade de France.