Veliko predstavljanje hrvatske turističke ponude u Australiji

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) po prvi put u povijesti organizira predstavljanje Hrvatske i hrvatske turističke ponude u Australiji.

Tom prigodom održana je prezentacija i radionica za 70 australskih turističkih agenata i sedam velikih australskih turoperatora u Melbourneu, a u četvrtak će se održati prezentacija u Sydneyju, izvijestili su u utorak iz HTZ-a.

Kako se navodi u priopćenju, prezentacija i radionica ispred 70 australskih turističkih i sedam velikih australskih turoperatora u Melbourneu organizirana je u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacija.

- Iznimno nas veseli ovako veliki odaziv australskih agenata i partnera i to posebice onih koji po prvi put australskim ljubiteljima putovanja žele ponuditi Hrvatsku. Odličan je odaziv i naših turističkih subjekata koji prepoznaju potencijale Hrvatske na tržištu Australije s kojeg je u prošloj godini ostvareno oko 243.000 dolazaka te više od 745.000 noćenja što predstavlja rast od 15 posto u odnosu na 2017. godinu, komentar je direktora HTZ-a Kristjana Staničića.

Ističe da Australci najviše posjećuju Zagreb, Dubrovnik i Split, gdje se ostvaruje gotovo 70 posto ukupnih dolazaka australskih turista u Hrvatsku.

- Međutim, mi smo u središtu Melbournea posebno predstavili i Istru, Kvarner, Slavoniju, odnosno sve dijelove Lijepe naše, naglasio je Staničić, dodajući kako turistički promet s tržišta Australije stalno raste.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld ističe kako se od 2015. godine bilježe stalni poraste australskih gostiju, a Zagreb je predstavljen kao cjelogodišnje odredište s posebnim naglaskom na kulturni i zdravstveni turizam.

Prepoznali su i ljepote Dubrovnika. Po riječima direktorice TZ Dubrovnika Romane Vlašić, australsko tržište po turističkom prometu zauzima šesto mjesto u gradu te pripada među najbrže rastuća daleka tržišta čiji gosti dolaze tijekom cijele turističke godine.

Inače, niz faktora utječe na porast putovanja Australaca, od jakog australskog dolara do konkurentnih cijena avio karata, globalizacije i povećanja jednostavnosti međunarodnih putovanja. Australski turisti vrlo su aktivni i poznati po avanturističkom duhu, preferiraju bavljenje sportovima i aktivnostima u prirodi. Na putovanjima troše između 3.500 i 4.000 australskih dolara.