Dodijeljene nagrade "Ivan Filipović" zaslužnim učiteljima i profesorima

U Saboru su dodijeljene nagrade "Ivan Filipović" - nazvane po jednom od najutjecajnih hrvatskih učitelja, pedagoga i književnika. Dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i devet godišnjih - zaslužnim učiteljima i profesorima za njihov predani rad.

U  više od 40 godina rada, profesor Branko Rafajac obrazovao je brojne studente.

- Mislim da bi moglo poslužiti i kao primjer mladima da ne treba odustat, da se treba borit, sanjat svoju zvijezdu i raditi iskreno i pošteno, naglašava prof.dr.sc. Branko Rafajac, dobitnik Nagrade "Ivan Filipović" za životno djelo.

Inovativni pristup u radu s učenicima i studentima, pokretanje novih projekata, mentorstva te objava stručne literature i udžbenika - za to su nagrađeni ovi učitelji i profesori.

- To je velika stvar da nas prepoznaju. Postoji jako, jako puno ljudi koji isto toliko, možda i više od nas, zaslužili te nagrade, a nekako su i dalje sakriveni, istaknula je dr.sc. Ivana Hebrang Grgić, dobitnica Nagrade "Ivan Filipović" u području visokog školstva.

Davno je Ivan Filipović, po kojem nagrada nosi ime rekao: "Da se rodim deset puta, deset puta bio bih učiteljem". Tako misle i današnji dobitnici.

- Možda sam imala sreću izabrati ono što volim, gdje me srce nosi, a srce me nosi upravo ovdje, naglasila je Biserka Vajlandić, dobitnica Nagrade "Ivan Filipović" u području osnovnog školstva.

Nakon dugo godina, nagrada se dodjeljuje u vrijeme dana rođenja znamenitog učitelja.