Policija upozorava vozače: Izbjegnite bliski susret sa životinjama!

Prema podacima Požeško-slavonske policije u posljednjih šest mjeseci zabilježen je povećan broj naleta automobila na divljač i domaće životinje. Stoga su pozvali vozače da pažljivije voze kako bi izbjegli bliski susret sa životinjama.

Od siječnja do lipnja zabilježeno je 110 prometnih nesreća povezanih sa životinjama u kojima je nastala šteta procijenjena na 376 tisuća kuna.

Najčešće je riječ bila o naletu na divljač - divlje svinje, jazavce i ptice, te na mačke i pse. Najveći broj sličnih događaja zabilježen je tijekom proljetnih mjeseci na prostoru Pleternice i Požege.

Policija navodi kako se šteta u sličnim nesrećama na području Hrvatske broji u desetcima milijuna kuna godišnje te su pozvali vozače da prilagode brzinu uvjetima na cesti.

Utvrdi li se da je do naleta na životnju došlo zbog neprilagođene brzine, vozač će biti kažnjen s 500 kuna. Vlasnik koji ostavi bez nadzora domaću životinju bit će kažnjen s tristo kuna ako dođe do naleta, ali pod uvjetom da je vozač prilagodio brzinu kretanja.