Suđenje u slučaju INA-MOL - svjedočio Hurliman

Nastavljeno je suđenje u slučaju Ina - MOL. Stefan Hurliman, direktor Ježićeve švicarske tvrtke Ksenoplast, svjedočio je videovezom iz tamošnjeg tužiteljstva.

Hurliman je ponovno potvrdio da mu je naftni konzultant Imre Fazekaš donio gotove ugovore na potpis, da je tvrtka Ksenoplast primila prvi dio provizije od 5 milijuna eura od dviju ciparskih tvrtki te da su one dio grupacije MOL-a.

Sanader je u ponedjeljak upućen u Centar za dijagnostiku remetinečkog zatvora, koji će odlučiti gdje će služiti pravomoćnu šestogodišnju kaznu za aferu Planinska zbog koje ga, uz zatvor, očekuje i ovrha nezakonito stečenih 17,5 milijuna kuna.

Osim zatvora Sanadera očekuje i ovrha jer 15 dana od pravomoćnosti presude u državni proračun nije uplatio 17,5 milijuna kuna mita koliko je, prema presudi, primio od Stjepana Fiolića nakon što je zgradu njegove tvrtke kupilo ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanković.

Na zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da je upravo zbog pokretanja ovrha pravomoćna presuda protiv Sanadera i njegovih suoptuženika poslana Građansko-upravnom odjelu zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.

- Prvostupanjska i drugostupanjska presuda dostavljene su građansko-upravnom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu koje je nadležno za pokretanje postupka ovrhe, kazao je Devčić.