Umaški gradonačelnik Vili Bassanese proglašen najboljim gradonačelnikom srednje i jugoistočne Europe

Umaški gradonačelnik Vili Bassanese proglašen je u Sarajevu najboljim gradonačelnikom srednje i jugoistočne Europe, priopćili su u petak iz Ureda za informiranje Grada Umaga.

Bassanese, koji već 10 godina upravlja Umagom, najboljim je gradonačelnikom postao po odluci međunarodnog žirija direkcije Europske nezavisne agencije za područje srednje i jugoistočne Europe, u skopu izbora u kategoriji "Europski najgradonačelnik", koji je jučer održan u Sarajevu.

Nagrada se dodjeljuje na prijedlog međunarodnih tvrtki, komora, udruženja i pojedinaca, a podupiru je državne strukture te članovi žirija iz zemalja regije. Međunarodna komisija na čelu s predsjednikom Viborom Milićem, koji je ujedno predsjednik Uprave kompanije "Holding Zepter" iz Varšave, prilikom odabira primjenjuje precizne i konkretne kriterije na temelju dosadašnjih rezultata rada, ostvarenih projekata te uspjeha na raznim društvenim poljima.

Nagrada za najgradonačelnika iz Graza prelazi u Umag

Grad Umag je u posljednjih deset godina napravio goleme iskorake glede pitanja komunalne infrastrukture, gospodarske, socijalne i društvene politike te je proglašen najboljim u Hrvatskoj u pitanjima obrazovanja i demografije, politike mladih i socijalne politike. Umaški gradonačelnik Vili Bassanese  nagradu je naslijedio od prošlogodišnjeg pobjednika, gradonačelnika Graza.

- Sretan sam i ponosan na dobivenoj nagradi, koja predstavlja potvrdu da sam na pravom putu. No, moj je uspjeh usko vezan uz rad cijelog mog tima, bez kojeg svega toga ne bi bilo. Rezultati rada su vidljivi i na korist su zajednice te mojih sugrađana stoga ovu nagradu posvećujem ponajprije njima, odnosno svim građanima Umaga, poručio je gradonačelnik Bassanese te dodao da će s istim žarom nastaviti graditi Umag po mjeri čovjeka, u kojem je ugodno i sigurno živjeti te u kojem vrijede iste mogućnosti za sve, od rođenja do aktivnih umirovljeničkih dana.

- Ako želimo uspjeti u životu, moramo izaći iz komforne zone te imati hrabrost vlastite ideje i ideale pretočiti u stvarnost. Zajedno sa svojim timom i uz svoje sugrađane, ja sam to uspio, i zbog toga sam iznimno ponosan, zaključio je umaški gradonačelnik.