Nikola Čiča - novi predsjednik HKD-a "Napredak"

Već 117 godina Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" čuva i jača hrvatsku nacionalnu svijest u Bosni i Hercegovini. Nakon trideset godina s mjesta predsjednika društva danas je otišao mons. Franjo Topić. Za njegova nasljednika izabran je doktor znanosti iz Tuzle Nikola Čiča.

Monsinjor Franjo Topić ne može bez "Napretka". Ostaje u njemu kao počasni član. U 30 godina, koliko je upravljao njime, održano je više od 9990 manifestacija. Od obnove rada, preko Fonda za stipendiranje podijeljeno je više od 2900 stipendija.

Za "Napretkovu" Ljetnu akademiju njemačkoga jezika više je zainteresiranih nego što ih može primiti.

- Svi trebamo biti ponosni. Naši prijatelji, sponzori, dobročinitelji. Ne trebamo biti oholi, to je grijeh. Dakle, uistinu, "Napredak" je napravio nešto što se ne može zamisliti" - kazao je Topić.

"Napredak" ima podružnice u Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj. Hrvati Bosne i Hercegovine osjećaju ga sastavnim dijelom identiteta.

- Svi se nadamo da će taj prijelaz biti što neprimjetniji i da će "Napredak" nastaviti raditi još bolje, još uspješnije nego što je do sada bio slučaj - rekao je novi predsjednik HKD-a "Napredak" Nikola Čiča.

Kultura koju "Napredak" promiče već 117 godina mostovima povezuje različite obale. Na taj način živi sa susjedima drugih religija, a ne pokraj njih.