I Orepić u utrci za predsjednika

Predsjednik stranke Nova politika Vlaho Orepić objavio je svoju kandidaturu za predsjednika države, uz poruku da Hrvatskoj treba nova politika koja će uvesti reda - uspostaviti stabilnost i povjerenje u instituciju predsjednika i ostala državna tijela te građanima omogućiti dostojan i siguran život.

-
Nisam zabavljač, nisam ni pjevač ni stranački glumac, ni reality show političar. Građanin sam, sportaš, vojnik, a prije svega hrvatski branitelj od prvog do zadnjeg dana Domovinskog rata. Iza moje kandidature ne stoje nikakve stranačke ni poslovne interesne strukture. Stojim ispred vas s vlastitim imenom i prezimenom i onim što jesam s uvjerenjem da Hrvatska može i treba postati bolje društvo - rekao je Orepić na konferenciji za novinare.

Poručio je da je njegov program Ustav Republike Hrvatske, a ne nekakav stranački statut ili poslovni plan.

Ocijenio je da stranke koje su dosad vladale kandidature za predsjednika bez imalo srama koriste samo za unutarstranačke obračune i kojekakve konzultantsko-lobističke poslovne projekte.

- Svoj mandat posvetit ću jačanju parlamentarne demokracije kako bismo ostvarili demokraciju po mjeri čovjeka, a potisnuli stranačku demokraciju te kako bismo spriječili povratak već zaboravljene navodne predsjedničke demokracije, za kojom neki i danas čeznu - kaže Orepić.

Cilj mu nije, dodaje, preseljenje Ureda predsjednika i slične nebitne stvari, nego osobnim primjerom i angažmanom uspostaviti stabilnost i povjerenje u instituciju predsjednika i ostala tijela državne vlasti te sačuvati dostojanstvo Hrvatske, uz dostojan i siguran život hrvatskih građana.