Istraga protiv oca preminule djevojčice iz Rovinjskog Sela

Županijsko državno odvjetništvo u Puli pokrenulo je istragu protiv 32-godišnjaka koji je svoju četverogodišnju kćer ostavio u automobilu na visokoj temperaturi nakon čega je preminula.

Tužiteljstvo je na svojoj internetskoj stranici izvijestilo da ga tereti za kazneno djelo zanemarivanja i zloporabe djetetovih prava za koje zakon, u najtežim slučajevima u kojima dođe do smrti djeteta, predviđa i kaznu do 15 godina zatvora. Navode da je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je to kazneno djelo počinio 4. srpnja u Rovinjskom Selu te da će istraga u ovom kaznenom predmetu biti tajna.

Osumnjičeni otac toga je dana svoju djevojčicu ostavio u automobilu na suncu i otišao u frizerski salon obaviti neki posao. Četverogodišnjakinja je bila zatvorena u vrućem automobilu duže vrijeme zbog čega joj je pozlilo. Hitna medicinska pomoć iz Rovinja koja je preuzela dijete hitno ju je prebacila najprije u pulsku opću bolnicu, a potom i u riječku kliniku na Kantridi gdje je nakon pet dana borbe za život, djevojčica u ponedjeljak oko 15 sati preminula.