Trump na sastanku s konzervativnim internetskim vođama

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak se planira susresti s istaknutim konzervativnim ličnostima s društvenih mreža na forumu u Bijeloj kući. Očekuje se da će kritizirati tehnološke divove koje optužuje da navodno guše konzervativne glasove na internetu i surađuju s ljevicom.

Internetske zvijezde sklone Donaldu Trumpu sudjelovat će na događaju koji je Bijela kuća prozvala okupljanjem "digitalnih vođa".

Očekuje se da će tema rasprave biti cenzura na društvenim mrežama.

Facebook je otkrio da nije pozvan na forum, a Twitter i Reddit odbili su komentirati skup. Google nije odgovorio na upit Reutersa.

- Velika tema na današnjem summitu o društvenim mrežama u Bijeloj kući će biti golemo "nepoštenje, pristranost, diskriminacija i gušenje koje određene kompanije prakticiraju, napisao je Trump.

Prema američkim medijima bit će predstavljen portal PragerU koji objavljuje videosnimke vrlo desničarskih stajališta, kao i organizacija TurningPoint USA koja tvrdi da američka sveučilišta promiču "ljevičarsku propagandu".

Carpe Donktum, što je korisničko ime velikog Trumpova pobornika i kojemu je račun na Twitteru nedavno suspendiran na osam dana zbog objave videosnimke na kojoj Trump odjeven u kauboja napada CNN-ovog novina Jima Acostu, ističe da bi ovaj događaj mogao ujediniti konzervativce na internetu.

Glasnogovornik Bijele kuće rekao je kako bi na skup trebalo doći oko 130 ljudi. I dok tehnološke divove konzervativci optužuju za cenzuru, s druge strane stižu pritužbe da ne čine dovoljno da suzbiju govor mržnje na internetu.