Produžen istražni zatvor Smiljani Srnec

Optužno vijeće produljilo je istražni zatvor Smiljani Srnec. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva njene sestre Jasmine Dominić.

Podignuta optužnica protiv Smiljane Srnec

Smiljanu Srnec se u optužnici tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu svojoj sestri, koja je tada imala 23 godine, zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu te joj nanijela višestruke prijelome kostiju glave od kojih je žrtva preminula.

Radi se o slučaju koji je izazvao veliki interes i zgražanje javnosti s obzirom da je tijelo Jasmine Dominić najmanje 15 godina bilo skriveno u škrinji u kući njezine sestre u mjestu Palovec pokraj Čakovca.
Glasnogovornik tužiteljstva Darko Galić, dodao je kako je u optužnici predloženo da se optuženoj produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Smiljana Srnec nalazi se u istražnom zatvoru, po važećem rješenju, do 16. srpnja, a do tada Županijski sud treba odlučiti o produljenju istražnog zatvora, prema prijedlogu iz optužnice.
Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe.

Podsjetimo, Policija je tijekom potrage za Jasminom pretraživala i okolicu obiteljske kuće, ali nikad nije uspjela ishoditi nalog tužiteljstva za pretragu kuće te otvoriti škrinju koja je zbog poplave bila i premještena izvan kuće te ponovno vraćena u kuću.