U vozilo na naplatnim kućicama zabio se drogiran

Nakon što je međimurska policija dva dana poslije strašne nesreće na naplatnim kućicama kod Svete Helene uhitila 35-godišnjeg vozača BMW-a iz Čakovca, nad njim je završena kriminalistička istraga. Utvrđeno je da je vozio pod utjecajem droga i lijekova.

Već se spominjalo da je dva dana prije nesreće završio s programom odvikavanja od droge i da se u vožnji koristio mobitelom.

Zdravstveno stanje tročlane obitelji, koja je u nesreći teško ozlijeđena, stabilno je.
Policijska uprava zagrebačka priopćila je kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede.

- Protiv istoga je  nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je  počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz čl. 227. st.1. i st. 3. KZ RH, te je isti današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je iz PUZ-a.

Osumnjičenog očekuje ispitivanje pred državnim odvjetništvom koje će potom odlučiti hoće li protiv njega pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će odlučiti sudac istrage Županijskog suda.

Uhićen vozač iz Čakovca koji je izazvao prometnu nesreću
Podsjetimo, međimurska policija sinoć je, dva dana nakon nesreće,  uhitila 35-godišnjeg vozača BMW-a iz Čakovca, koji je izazvao strašnu nesreću na naplatnim kućicama kod Svete Helene.

-Troje teško ozlijeđenih u stravičnoj nesreći na naplatnim kućicama 

Uhićenje je bilo rezultat novih saznanja. Naime, vozač je dva dana prije nesreće završio s programom odvikavanja od droge, a tijekom vožnje koristio se mobitelom. Iako je alkotest nakon nesreće pokazivao 0 promila alkohola, policija je naložila analizu urina i krvi pa su rezultati testiranja pridonijeli uhićenju.