Bira se "Žena godine"

Časopis "Zaposlena" po dvadeset četvrti put bira "Ženu godine". U emisiji Studio 4 gostovala je Ana Gruden, glvna urednica časopisa.
-Taj je izbor važan zbog promocije žena u njihovoj profesiji. S obzirom na to da su kod nas žene u medijima promovirane na neke druge načine, kroz neke druge stereotipe, mi na taj način malo rušimo te stereotipe, istaknula je Ana Gruden.
Nominiraju se žene prema prijedlozima čitateljica i poslovnih partnera, a žiri je sastavljen također od uspješnih žena. Kako biste se našli u konkurenciji, treba zadovoljiti određene kriterije.
- Glavni kriterij jest da je žena postigla poslovni uspjeh u protekloj godini. Važno nam je također da ta žena želi promovirati svoj posao jer imate odličnih žena koje super rade svoj posao, a ne žele u medijima istupati, dodala je Gruden.
Dosad su ovu laskavu titulu nosile žene iz različitih područja djelovanja.
- Ove godine nominirane su četiri žene; Jasenka Auguštan-Pantek, gradonačelnica Zlatara, Nina Išek Međugorac, voditeljica korporativnih komunikacija HT-a, Ana Barić, liječnica i znanstvenica, te Ivana Paradžiković, novinarka i urednica, rekla je Gruden.
Govorilo se i o tretmanu žena u medijima kao i nepravednom tretmanu žena, a ovogodišnja nositeljica titule "Žena godine" znat će se večeras.