Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu otoku Krku, Crikvenici i Kraljevici

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je otok Krk, a poslijepodne ide u Crikvenicu i Kraljevicu.

U gradu Krku sastala se s gradonačelnikom i načelnicima općina koji su je izvijestili o stanju u turističkoj sezoni koja je po dosadašnjim ostvarenim rezultatima u prvih šest mjeseci bolja za 1, 21 posto u dolascima dok je po noćenjima nešto slabija - za 0,8 posto u odnosu na 2018.

Predsjednica je obišla Muzej svetog Kvirina i Krčku katedralu gdje se susrela s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom. Predstavljeni su joj i razvojni planovi u vodoopskrbi i zbrinjavanju otpadnih voda te otpada po čemu već sada Krk prednjači u Hrvatskoj.  Predsjednica se upoznala i s poslovanjem u građevinarstvu te razvojem poljoprivrede koja se uz ostalo temelji na proizvodnji autohtone sorte vrbničke žlahtine.

Predsjednica je obišla i jadranski naftovod, terminal s novoizgrađenim spremnicima u Omišlju. Posjet Primorsko-goranskoj županiji nastavljen je u Crikvenici te u Kraljevici gdje je predsjednica obišla tamošnje brodogradilište, novu lučicu, a obići će i dvorac Frankopan.