Dan nakon imenovanja sedam novih ministara u Vladi

Vlada RH ima sedam novih ministara i dva nova potpredsjednika, nakon što ih je Sabor jučer potvrdio na izvanrednoj sjednici. Time je završena rekonstrukcija Vlade koju je premijer Plenković proveo uoči ulaska u četvrtu, posljednju godinu mandata.

- Prve primopredaje ministarskih dužnosti
- Sabor dao potporu novim ministrima, svi prisegnuli 
- Tijekom ustavne stanke neće biti izvanredne sjednice za opoziv ministara 
- Plenković za HRT: Ne dam da mi itko lijepi etikete za korupciju 

Iako su izabrani s 82 glasa od potrebnih 76, izglasavanju su prethodile burne rasprave na čak sedam saborskih odbora. 

Svoj su glas novim ministrima i potpredsjednicima HDZ-ove Vlade dali i bivši SDP-ovci Milanka Opačić, Siniša Varga, Zdravko Ronko i Mario Habek. Većina saborske oporbe, u znak prosvjeda, napustila je sabornicu.Sa svojim novim timom premijer Plenković održat će prvu sjednicu Vlade već idući tjedan, u Čakovcu.

Nakon potvrde u Saboru, obavljene su i prve primopredaje. U Ministarstvu uprave dužnost je od Lovre Kuščevića preuzeo Ivan Malenica, dok je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova dužnost od Marije Pejčinović Burić preuzeo Gordan Grlić Radman.

Nakon maratonskog saborskog dana, predsjednik Vlade popio je kavu u središtu Zagreba, a u velikom društvu bili su i predstojnik njegova ureda Zvonimir Frka Petešić i novi ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman. Novi ministar podijelio je dojmove s jučerašnje sjednice.