Pojačan promet u oba smjera

Ovaj vikend, treći u srpnju, jedan je od "udarnih" turističkih.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče promet je pojačan u oba smjera pa se mjestimice vozi usporeno. Na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2,5 km, a na naplati Demerje oko 500 m, prenosi HAK.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga 4 km i dijelom se proteže i na Istarski ipsilon. 
Kod Krčkog mosta kolona vozila u smjeru kopna je oko 4 km, a u smjeru otoka oko 2,5 km. 

Na većini graničnih prijelaza čeka se do pola sata. Veće gužve na autocestama u smjeru unutrašnjosti i graničnim prijelazima očekuju se poslijepodne.

Na graničnom prijelazu Macelj i danas prijepodne bio je pojačan promet u oba smjera. Na prijelaz granice čeka se 20-ak minuta. Putnici koji ulaze u Hrvatsku čekali su i duže zbog kolone od nekoliko kilometara ispred prijelaza Gruškovje na slovenskoj strani granice.U pomorskom prometu nema poteškoća.

Vremenski uvjeti u cijeloj zemlji povoljni su za vožnju, vozi se po suhim kolnicima, bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.