Otkriveni detalji sramotnog napada u Puli

U Puli su u nedjelju tijekom noći tri maskirana huligana nakon verbalnog sukoba fizički napala 67-godišnjeg muškarca, koji je završio u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Policija je jučer navečer uhitila tri muškaraca koji se dovode u vezu s događajem - jedan je uhićen na području Pule, a dvojica na području Zagreba.
Žrtva napada Evelino Vale ispričao je novinarima kako je oko 6.15 ujutro upozorio trojicu muškaraca da ne diraju zastave na terasi kafića. Pitali su ga kada se kafić otvara, na što im je on rekao da se otvara u 8.30, a nakon čega su otišli. Sat vremena kasnije vratili su se i napali ga. Bacili su i stolac na njega te su ga, kako je ispričao novinarima, udarali nogama. Vale je uspio pobjeći. 

Pružena mu je pomoć u pulskoj bolnici. Rajko Čelović, kirurg traumatolog u Općoj bolnici Pula, rekao je da su utvrđene teške tjelesne ozljede, ali da je žrtva izvan životne opasnosti.

- Gospodin je jučer primljen u ranim popodnevnim satima, radi se o teškim tjelesnim ozljedama, odmah je kirurški zbrinut. On je danas znatno bolje, stabilan je i van životne opasnosti. Nisu rađene operacije, nije bilo potrebno. Konzervativnim metodama se tretirao - rekao je. Dodao je i kako u Puli u ljetnim mjesecima barem dvoje ljudi mjesečno bude pretučeno na sličan način, no ne završe svi slučajevi u medijima.

- Često su strani gosti involvirani, alkohol je gotovo uvijek involviran - rekao je.

MORH osudio napad u Puli, najavljuje kazneni i stegovni postupak

Policija će nad uhićenima provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, rekla je Suzana Sokač iz Policijske uprave istarske.

Ministarstvo obrane (MORH) osudilo je napad na stariju osobu u Puli, koji se dogodio u nedjelju, te najavilo kazneni i stegovni postupak protiv pripadnika Hrvatske vojske, ako se utvrdi da je sudjelovao u napadu.

Prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, postoje osnove za sumnju da je jedan pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe, sudjelovao u napadu na stariju osobu, priopćio je MORH.

- Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak, a kazna može biti i prestanak djelatne vojne službe - ističe MORH.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatraju nedopustivim. MORH izražava žaljenje zbog nemilog događaja i šalje isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Oružanih snaga RH.