Most traži izvanrednu sjednicu Sabora i opoziv Kujundžića

Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista uputio je u saborsku proceduru zahtjev za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića. Poslali su i dopis Ustavnom sudu da im hitno odgovori može li se održati izvanredna sjednica Sabora s obzirom na to da je prošli tjedan odbor za Ustav odlučio da potrebe za izvanrednom sjednicom u ovom slučaju ne bi trebalo biti.

- Ne može se dogoditi i nije u skladu s Ustavom, da tijekom ustavne stanke u redovitom zasjedanju Hrvatskog sabora, ne postoji politička odgovornost Vlade. Ne može se suspendirati politička odgovornot Vlade za vrijeme kada Hrvatski sabor redovito ne zasjeda - rekao je Mostov Robert Podoljnjak.

Zahtjev Mosta komentirao je i ministar Kujundžić.

- E da to su ti PR-ovci koji za mene rade, pa ću imati prilike. Ja inače nemam PR, dakle, aj u mome ministarstvu imam samo dvoje ljudi koji rade odnose s javnošću, nemam kao druga ministarstva dvadesetak ljudi, a to su moji agenti, oni za mene, a ja ću onda održati predavanje što je ova Vlada napravila za zdravstvo, a posebice što je napravila u dolini Neretve. Čekam ja njih, pošaljite mi ih, kazao je.