Zagreb: Jedan razbojnik ranjen

U Zagrebu je sinoć na Slavonskoj aveniji došlo do pucnjave, kada su razbojnici pokušali opljačkati Finin kombi s novcem. Presreli su vozilo, ali su zaštitari uspjeli zaustaviti pljačku.

Prema najnovijim informacijama, jedan od razbojnika je ozlijeđen i u bolnici je pod nadzorom policije. Također, neslužbeno se doznaje da je bilo nekoliko napadača koji su pobjegli i za kojima se traga. Zaštitari su upotrijebili vatreno oružje, kako bi spriječili razbojništvo.


Foto: Filip Kos/PIXSELL

PU zagrebačka na svojim je službenim stranicama objavila detalje o sprječavanju razbojništva. Kriminalističko istraživanje je, napominju prije svega, u tijeku.

"Jučer, 22. srpnja oko 20.30 sati na Peščenici, na Slavonskoj aveniji ispred trgovine dvojicu nepoznatih počinitelja u pokušaju razbojništva spriječili su zaštitari, dok je policija jednog od njih vrlo brzo imala pod nadzorom.

Provedenim očevidom utvrđeno je da je u navedeno vrijeme ispred trgovine, prilikom pratnje novčanih sredstava iz objekta u kombi vozilo, jedan maskirani počinitelj, s vatrenim oružjem u rukama dotrčao do zaštitara uz povike koji su nedvojbeno upućivali na motiv činjenja kaznenog djela razbojništva. U tom trenutku, zbog prijetnje vatrenim oružjem i očitom namjerom da je u tijeku činjenje kaznenog djela, iz svog službenog pištolja prema njemu zaštitar je ispalio nekoliko hitaca. Počinitelj se nakon toga udaljio prema osobnom automobilu u kojem ga je, čekao najvjerojatnije još jedan počinitelj, te su se odvezli odnosno pobjegli s mjesta događaja.

Tijekom intenzivnog traganja policije za počiniteljima, zaprimljena je dojava iz liječničke ustanove o zaprimljenoj osobi ozlijeđenoj vatrenim oružjem. Teško ozlijeđeni muškarac je liječnički zbrinut te se dovodi u svezu s počinjenjem ovog kaznenog djela." - navodi se u priopćenju policije.