Premetačina zbog sumnje u osnivanje terorističke organizacije

Njemačko Savezno državno odvjetništvo pretražilo je u utorak stanove šestorice pripadnika radikalno desne scene zbog sumnje da formiraju desnu terorističku organizaciju.

Osumnjičenima se predbacuje da su na temelju radikalno desnog svjetonazora unutar skupine Vučje brigade pokrenuli osnivanje Udarne brigade kao oružanog krila, priopćilo je Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

Cilj krila je jačanje slobodne domovine na principima germanskih običaja. Kako je nadalje priopćeno, postoji osnovana sumnja da je grupa taj cilj htjela postići nasilnim akcijama.

Današnje premetačine stanova osumnjičenih u nekoliko njemačkih saveznih pokrajina služe prikupljanju dokaza. Konkretno se traga za oružjem, a detalji o ishodu racije trebali bi biti objavljeni tijekom dana.

Aktivnosti skupine Vučje brigade (Wolfsbrigade) prvi su put zabilježene prošle godine u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt, ali je njezina aktivnost dosad bila ograničena na sudjelovanje u prosvjedima i kaznenim djelima širenja propagande protiv stranaca.