Izvidi USKOK-a u Čemincu - načelnik iznenađen

Osječko-baranjska policija potvrdila je da u baranjskoj općini Čeminac provodi izvide nad više osoba. Neslužbeno se doznaje da je na meti istražitelja općinski načelnik Zlatko Pinjuh ,i to zbog navodnognezakonitog subvencioniranja stambenih kredita na štetu općine.

I dok policija ne otkriva detalje izvida, neslužbeno se doznaje da su uz Pinjuha osumnjičeni i njegovi sinovi.

Djelatnici USKOK-a i policije od jutra pretražuju zgradu općine, a do sada je iz nje, u pratnji istražitelja, izašao samo predsjednik Općinskog vijeća Mario Kralj. Načelnik Pinjuh vraća se s mora, a u telefonskom je razgovoru potvrdio da je obavljena i pretraga njegove obiteljske kuće. Iznenađen je, kaže, i nema informacije o tome što se točno događa.

- Iznenađen sam kao i vjerojatno svi djelatnici općine i stanovnici. Jutros sam obaviješten od gospodina Mihaljevića iz krim-policije da se po nalogu USKOK-a treba obaviti pretres prostorije. Zašto, kako, ništa više o tome ne znam - izjavio je Pinjuh u telefonskom razgovoru za HRT.

No, djelatnici Općine i javnost navodno i nisu iznenađeni, kao što kaže načelnik. Iznenađeni su, kažu da se sve to tek sada događa.

- Iznenađen sam jedino što se to događa tek sada. Općinski vijećnici i mnogobrojni građani podnosili su kaznene prijave Državnom odvjetništvu, USKOK-u i svima a do danas ništo se nije događalo -  izjavio je Matko Perković, član Općinskog vijeća HDSS-a.

Kako doznaje HRT, Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije ubrzo će sazvati hitnu telefonsku sjednicu na kojoj će na dnevni red biti stavljena posebna točka - isključenje Zlatka Pinjuha iz stranke.

Božinović: O načelniku općine Čeminac odlučit će tamošnji HDZ

- Ako je nanio štetu, to će njegova matična organizacija odlučiti hoće li ga maknuti - komentirao je i ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade u Dnevniku Nove TV.

Inače, općina Čeminac i načelnik Pinjuh u medijima su se našli prije dvije godine kada su mještani pred zgradom općine prosvjedovali protiv visokih nameta te uvođenja poreza na korištenje javnih površina, odnosno cesta za traktore, kamione i priključna vozila.