Ministarstvo turizma uputilo poziv ustanovama za strukovno obrazovanje

Ministarstvo turizma objavilo je poziv ustanovama za strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti, za što im je na raspolaganju 300 milijuna kuna, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva.

- Putem regionalnih centara kompetentnosti osigurat ćemo kvalitetnu i suvremenu izobrazbu kadrova za turizam i ugostiteljstvo, uz aktivnu potporu i suradnju vrhunskih stručnjaka iz javnog i privatnog sektora, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli tim povodom, dodavši da su ključ uspjeha za stvaranje kvalitetne ukupne turističke ponude kvalitetni ljudski resursi.

Za ove potrebe Ministarstvo turizma je osiguralo 300 milijuna kuna u okviru Europskog socijalnog fonda, od čega se 85 posto, odnosno 255.000.000 kuna financira sredstvima Europskog socijalnog fonda, a 15 posto, odnosno 45.000.000 kuna je osiguralo Ministarstvo turizma.

- Vjerujem kako ovim projektom kreće novo doba za razvoj ljudskih potencijala u turizmu na korist zaposlenika koji će dobiti vrhunsko znanje sukladno suvremenim trendovima na tržištu, ali i poslodavaca koji će dobiti kvalitetnu radnu snagu s praktičnim iskustvom, rekao je Cappelli.

Ciljne skupine poziva su odgojno-obrazovni radnici u ustanovama za strukovno obrazovanje, učenici upisani u ustanove strukovnog obrazovanja i odrasli polaznici.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 3 milijuna kuna, a najviši iznos 75 milijuna kuna. Projektne prijave na taj poziv zaprimat će se zaključno do 21. listopada, navode iz Ministarstva.