U nasukanoj brodici preminula osoba

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u petak je priopćilo kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer oko 18 sati zaprimila dojavu očevidaca o nasukavanju brodice s četiri osobe na otočić Krknjaš, kod Drvenika Velog.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
51-godišnji vlasnik brodice je, prema dojavi očevica, bio bez svijesti zbog čega su mu u pomoć priskočili nautičari koji su plovili tim područjem te nad njim primijenili postupak reanimacije.
Na mjesto nauskavanja stigli su i djelatnici Hitne pomoći, a oko 19:30 sati proglasili njegovu smrt.

U pomorskoj nesreći, osim preminuloga, srećom nema stradalih s obzirom na to da su na plovilu boravila djeca i supruga preminuloga.

Istovremeno druga pomorska nesreća kod Grada Ploče

Gotovo istovremeno i druga pomorska nesreća. Dogodila se u području nadzora sigurnosti plovidbe LK Ploče. U ušću rijeke Neretve u Gradu Ploče, potonuo je manji teretni brod iz sada neutvrđenih razloga, dodaju iz MRCC-a.

Nasreću, nema stradalih i ozlijeđenih, a manje onečišćenje mora i morskog okoliša ubrzo je sanirano na poziciji potonuća. Daljnjim radnjama očevida utvrdit će se uzroci koji su doveli do ove pomorske nesreće.