VIDEO: Velika gužva u renoviranoj splitskoj zračnoj luci

Pred splitskom zračnom lukom jedan je od najprometnijih vikenda u povijesti. Danas i sutra sletjet će i uzletjeti čak 220 zrakoplova s više od 58 tisuća putnika. Rekord je srušen i prošli mjesec, kada je kroz novi terminal prošlo čak 723 tisuće putnika. Zračna luka u Resniku ljeti je najprometnija u Hrvatskoj.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Isplatila se svaka od 450 milijuna kuna uloženih u novi terminal i popratne sadržaje splitske zračne luke. Zadovoljni su i putnici i zaposlenici.

Od parkirališta i novog autobusnog kolodvora do terminala i stajanki samo ovog vikenda proći će 58 tisuća putnika. Tako je bilo i prošloga. Split je srpanj, za razliku od mnogih drugih gradova, opet završio u plusu. I to 5% u dolascima i 4% u noćenjima. Najviše je bilo Britanaca i Amerikanaca. Sve su to bili tzv. aviogosti.

- Sve je puno, ali to se ne osjeti. Dovoljno je mjesta za sve. Jedino je ratno stanje na državnoj cesti D409 ispod glamuroznog nathodnika. Nasred stare ceste traje borba za svakog putnika koji nema osiguran prijevoz do Splita. Hrvatske ceste još nisu ispunile svoj dio zadaće - ne obnove li uskoro prometnicu, lijepe slike novog terminala brzo će postati prošlost, kaže Mate Melvan iz Zračne luke Split.

Priča Ivice Đuzela: