Najgori hrvatski vozači

Nakon stupanja na snagu novih strožih prometnih pravila s predviđenim težim kaznama, na policijskom radaru već su se našla tri recidivista zatečena u prometnom prekršaju, od kojih je jedan kažnjen s čak 24 tisuće kuna, izvijestila je koprivničko-križevačka policija.

- Osam prekršaja koji se strože kažnjavaju


Tu visoku novčanu kaznu "zaradio" je 50-godišnjak koji je u subotu odmah poslije ponoći u Koprivnici uhvaćen s gotovo 2,7 promila, vozeći automobil dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta. Uz novčanu kaznu tom ponavljaču prekršaja izrečena je zabrana upravljanja vozilom u trajanju od dvije godine.

Mirela Škvorc, voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke, kazala je da je protiv tog vozača pokrenut žurni prekršajni postupak.Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Dan nakon stupanja na snagu novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u nekoliko prometnih prekršaja uhvaćen je 20-godišnji vozač neregistriranog VW-a koji je bez položenog vozačkog ispita i s više od 1,2 promila alkohola u krvi na cesti Koprivnica - Peteranec izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Taj vozač kažnjen je s 15 dana zatvora, uvjetno na devet mjeseci i novčanom kaznom od 13.300 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja automobilom na šest mjeseci.

U vožnji pod utjecajem više od dva promila alkohola 3. kolovoza oko ponoći u Virju je uhvaćen i 21-godišnjak, koji je kažnjen s 15 dana zatvora uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije na šest mjeseci.