Predsjednički kandidati sve više u fokusu javnosti

Unatoč godišnjim odmorima i ljetnoj sezoni političari ne miruju. Premijer Andrej Plenković u Opatiji se sastao s gradonačelnikom. Pritom je komentirao kritike na račun predsjednice Republike zbog nastupa u Kninu te druge aktualnosti. Predsjednički izbori sve su više i u fokusu drugih.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Jedan je putem aplikacije "otvorio" gradski proračun, a drugi će otkriti financije Pantovčaka postane li predsjednik države.

Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik, i njegova stranka HSLS podržat će 35-godišnjeg ekonomista s američkog sveučilišta Princeton u pohodu na Pantovčak. Prva poruka - transparentno trošenje javnog novca počinje od vrha.

- Meni je neugodno biti predsjednik u ovoj državi dok ljudi kopaju po kontejnerima, a plaćaju se skupi caterinzi po Pantovčaku - poručuje nezavisni predsjednički kandidat Dejan Kovač i naglašava kako nitko ne sprečava Kolindu Grabar-Kitarović da pokaže koliko novaca se troši za catering.

No ako se pitaju neki - predsjednica je u nedjelju pokazala malo previše.

- Meni je bilo neugodno, najgore mi je kad se moram sramiti zbog nekog drugog, ja sam spustila pogled i bila mi je želja da promijenim program na televiziji i nisam ulazila u u kojem je stanju bila gospođa Grabar-Kitarović - kaže predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

Jučer je bivši predsjednik Ivo Josipović komentirao kako mnogi tvrde da je bila u alkoholiziranom stanju. Premijer Andrej Plenković smatra da je to "jako teška izjava".

- Ja stojim kod onoga što sam rekao, mislim da je cijela proslava, dakle, i ona koja je bila večer prije, jedno lijepo događanje - kaže.

A stoji i iza predsjednice i njezina pohoda na drugi mandat. Unatoč povećem broju konkurenata. Kaže, bilo je i prije puno kandidata, ali na kraju se izabere jedna. A ta "jedna" neće biti izbor stranke GLAS.

- Podržat ćemo kandidata koji je od centra prema lijevo, liberalnih uvjerenja, onaj odnosno ona koji će imati najviše šanse dobiti gospođu Kolindu Grabar-Kitarović - otkriva nam predsjednica GLAS-a.

Opis za sada odgovara Zoranu Milanoviću. U čijoj je Vladi bila i ministrica. Dobro ga poznaje i naglašava kako je on "sebi najveći neprijatelj iz načina na koji komunicira."

- Možda malo poraditi na svemu tome zajedno da bude jasniji - savjetuje Mrak Taritaš.

A jasnije tko koga podržava - bit će u rujnu.