Požar kod Skradina pod nadzorom

Požar koji je nešto prije 15 sati planuo na području Dubravica kod Skradina stavljen je pod nadzor, doznaje se u četvrtak navečer od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Još gori gusta borova šuma, a kuće i drugi objekti nisu ugroženi.

- Požar je stavljen pod nadzor. Prema prvim procjenama, opožareno je oko pet hektara borove šume. Zračne snage su se povukle oko 19,30 sati, na terenu je tridesetak vatrogasaca koji će dežurati tijekom cijele noći, rekao je Dukić.

Na terenu je 29 vatrogasaca šibenske Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Šibenika, Dubravice, Bilice i Skradina.

Tijekom popodneva požar su gasila dva kanadera i dva airtractora.

Inače, ovo je drugi požar koji je u četvrtak planuo na području Šibensko-kninske županije, gdje je u četvrtak ujutro požar planulo u Donjem Polju.

- Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, odnosno od 17. lipnja do zaključno 7. kolovoza ove godine, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 22 požara - 13 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, dok su kopnene snage  Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika, priopćio je MORH.