Požar kod Dubravica stavljen pod kontrolu

Požar kod Skradina na granici s nacionalnim parkom Krka u Šibensko-kninskoj županiji koji je jučer stavljen pod kontrolu danas je oko 15 sati ponovno buknuo. Gorila je gusta borova šuma. Požar su gasila 3 kanadera i 3 Airtractora, i sada je ponovno pod kontrolom.

Riječ je o istom požarištu u Šibensko-kninskoj županiji, na kojem su tijekom jučerašnjeg dana zračne snage OS RH djelovale s ukupno četiri protupožarna aviona. Pri tome je ostvareno oko 10 sati naleta te izbačeno oko 130 vodenih bombi, odnosno oko 700 tona vode, navode iz MORH-a.

- Nažalost povećanjem vjetra požar se ponovno razbuktao. Vidjet ćemo kako će proteći gašenje, poručio je Darko Dukić, vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije.

Ovo je 24. požar od početka ovogodišnje  protupožarne sezone,17. lipnja, na kojem su angažirane zračne protupožarne snage  (15 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.